3: Vriendinnen

Tijdens mijn huwelijk kwam ik regelmatig samen met mijn vriendinnen. Flessen bacardi op tafel, hapjes erbij en doorgaan tot de flessen leeg waren. Die avondjes waren voor mij echt een vlucht uit de sleur die huwelijk heette. Een huwelijk waarin ik overal voor opdraaide. Boodschappen doen, koken voor mij en mijn dochter, huis schoon en netjes houden, wassen, zakelijke dingen regelen, met dochter naar tandarts en later ook beugeltandarts, naar dyslexieles. Alles nam ik voor mijn rekening. Zoals ik in een eerder blog al schreef. Mijn ex hield zich alleen maar bezig met hond, werk en fitness. Oja, en dan had ik ook nog een baan.

Maar terug naar die feestjes met vriendinnen. Die waren dus een vlucht. Even een avondje eruit, mij geen zorgen hoeven maken. Na zo’n avondje met de meiden kon ik er weer een paar weken tegenaan thuis. En zolang thuis alles was geregeld zoals van mij werd verwacht, vond mijn ex het goed dat ik naar zo’n avondje ging. Hij vond het goed…. Laat dat even tot je doordringen….

Dat deze avondjes nu tegen mij worden gebruikt is waarschijnlijk alleen maar logisch, gezien vanuit zijn standpunt. Hij wil mij tenslotte met de grond gelijk maken en schuwt ook bepaalde leugens daarbij niet. En waarschijnlijk is de beschuldiging van alcoholisme ook gebaseerd op die feestjes. Want hé, ik ben nog steeds een ‘Oostblokker’. Wij spugen niet in een flinke borrel! Voor alle duidelijkheid: buiten die feestavondjes voor mij geen alcohol.

Zodra het voor mijn ex duidelijk was geworden dat ons huwelijk toch echt voorbij was, begon het gedonder. Hij drong zich op aan mijn oudste dochter en vriendinnen. Zette zichzelf neer als de perfecte vader en echtgenoot die hij nooit was geweest. Ze trapten er bijna allemaal in. De man heeft werkelijk alles uit de kast getrokken om mijn dochter en vriendinnen aan zijn kant te krijgen. Híj was het slachtoffer, niet ik. Híj had altijd zo zijn best gedaan, niet ik. Met hém kon je praten, niet met mij. Hij wist het precies om te draaien en drong zijn jankverhaal aan iedereen op. En juist dat gejank van hem heeft de meesten doen besluiten hem te vertellen dat hij zich eens als een man moest gedragen, te stoppen met janken en door te gaan met zijn leven. En vanaf dat punt keerde hij ze de rug toe. Hij kon geen vat meer op ze krijgen en was ze kwijt als beoogde bondgenoot in zijn strijd tegen mij. Twee mensen die belangrijk waren (en zijn) in mijn leven heeft hij compleet van mij losgeweekt en scharen zich aan zijn zijde. De eerste en allerbelangrijkste is natuurlijk mijn jongste dochter. De tweede één van mijn beste vriendinnen, die uiteraard geen deel meer van mijn vriendenkring en leven uitmaakt.

Op de dag dat mijn ex Katinka in elkaar sloeg, appte ze mij “Waar ben jij in godsnaam mee bezig?”. Geen “Ben jij wel oké?” of “Jeetje, wat is er gebeurd?”. Nee, gelijk vol in de beschuldiging. Als het andersom was gebeurd, had ik mij vreselijke zorgen om haar gemaakt en had ik haar belager waarschijnlijk hoogstpersoonlijk een flinke mep willen geven. Zonder dat ze het zelf doorheeft, is zij volledig gemanipuleerd door mijn ex. Ook in haar ogen ben ik de dader en niet één van de slachtoffers. Terwijl ook zij wist hoe mijn huwelijk in elkaar stak. Sterker nog, herhaaldelijk heeft zij mij tijdens mijn huwelijk gevraagd waarom ik niet voor mijzelf kies en bij hem wegga.

Ik ben haar kwijt als vriendin, en daar heb ik mij bij neergelegd. Ik ga maar één strijd aan, en dat is die om mijn jongste dochter.

Voor wie na dit verhaal nog zin heeft in een extra stukje leesvoer: https://misbruikdoornarcisme.nl/2017/05/hoe-herken-je-een-narcist/

Liefs, Hannah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: